Important pentru fiecare!

Pentru evitarea răspândirii bolii de coronavirus, Guvernul a introdus măsuri de restricție mai severe

În legătură cu amendamentele la hotărârea de guvern nr. 211 din 11 martie a.c., pe întreg teritoriul Ucrainei, până la expirarea termenului de carantină, anunțat la ora actuală până  la 24 aprilie, se interzice:

  • aflarea în locuri publice fără măști de protecție, respiratoare (începând cu 6 aprilie);
  • deplasarea în grupuri mai mari de două persoane, în afară de cazurile necesității de serviciu și însoțirea copiilor până la 14 ani de către părinți, ori persoane autorizate de lege (începând cu 6 aprilie);
  • aflarea în locuri publice fără părinți a copiilor de până la 14 ani;
  • vizitarea parcurilor, zonelor din apropierea apelor, terenurilor sportive și de joacă, instituțiilor ce acordă ajutor paliativ, protecție și servicii sociale;
  • aflarea în stradă fără documente de identitate;
  • desfășurarea acțiunilor publice și culturale, oficierea serviciilor religioase, în afară de cele necesare pentru asigurarea activității autorităților de stat și locale cu condiția respectării măsurilor sanitare și de protecție antiepidemică.

De asemenea sunt adoptate regulile de desfășurare a măsurilor de autoizolare și supraveghere, controlul asupra îndeplinirii lor fiind încredințat polițiștilor și militarilor, Gărzii Naționale, lucrătorilor instituțiilor de stat din cadrul Ministerului Ocrotirii Sănătății

(Continuarea  temei în pag. 5, unde veți găsi adresarea poliției și graficul circulației autobuzelor pentru deplasarea la serviciu a lucrătorilor medicali)

Stimați cetățeni!

În corespundere cu hotărârea Cabinetului de Miniștri al Ucrainei din 11 martie 2020 nr. 211 „Cu privire la prevenirea răspândirii pe teritoriul Ucrainei a bolilor respiratorii acute COVID-19, cauzate de coronavirusul SARS-CoV-2”, Secția raională de poliție Herța le recomandă locuitorilor raionului  ca, în perioada de carantină, să rămână acasă. În caz de necesitate strictă, ieșind din acasă și aflându-se în locurile publice, să aibă la ei un document de identitate (pașaportul de cetățean al Ucrainei, pașaportul extern, legitimația de conducător auto, legitimația temporară de cetățean al Ucrainei).

De asemenea, colaboratorii Secției raionale de poliție Herța le cere locuitorilor raionului să respecte normele sanitaro-igienice, iar în locurile publice să se afle numai dispunând de mijloace de protecție individuală a organelor respiratorii (măști de unică folosință).

Respectați regulile de carantină și rămâneți acasă!  

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s