
Biserica este asemenea unei grădini, în care sunt semănate cele mai frumoase flori: dragostea, credinţa, bunătatea, cumpătarea, omenia… Biserica este grădina sufletului. Iar noi suntem cei care trebuie să avem grijă de această grădină, ca tot ce este acolo să înflorească. Să o udăm mereu cu apa dătătoare de viaţă – rugăciunea. Anume în acest lăcaș găsim liniștea sufletească care ne lipsește atât de mult în ziua de astăzi. Aici venim să ne odihnim, să ne rugăm și să lăsăm la spate toate grijile cele pământești.

În ziua de 1 octombrie, Sfânta noastră Biserică a prăznuit Acoperământul Maicii Domnului ce ne ferește de orice rău. A fost o zi deosebită, fermecătoare și plină de bucurie pentru satul Culiceni, care a fost acoperit de rugăciunile unui sobor de preoți sosiți din diferite sate la hramul Bisericii și de toți doritorii de a participa la Sfânta Liturghie pentru a asculta cuvântul lui Dumnezeu. A fost cu adevărat o sărbătoare a sufletului, cu toții ne-am rugat pentru Pace în țara noastră și ca Maica Domnului cu Sfântul Său Acoperământ să ne învăluie pe noi, păcătoșii și să ne păzească de tot răul, este Nădejdea noastră, Izvor al milei și Zid nebiruit, Bucuria celor necăjiți și Ocrotitoarea celor obijduiți.

Părintele Cristian le-a mulțumit tuturor pentru dragostea care au avut-o de a participa la Sfânta Liturghie, de hramul Bisericii din sat, dorindu-le la toți pace și un Înger Păzitor. Toți enoriaşii s-au bucurat foarte mult și de prezența la această sărbătoare a preotului Mihail Păduraru, care a slujit cu râvnă mulți ani la altarul Bisericii noastre. Gospodarii satului au pregătit cu drag pentru toți oaspeții o masă de sărbătoare.
În acest articol doresc să spun și câteva cuvinte despre lăcașul de închinare din Culiceni, Biserica din lemn, monument de arhitectură din prima jumătate a secolului al XIX-lea, Biserica cu hramul Acoperământul Maicii Domnului, ctitorită de D. N. Holban și soția sa Maria în anul 1845. Ne mândrim cu așa comoară în sat și o prețuim foarte mult.
Tatiana GHEORGHIU