Constantin Saranciuc, comemorat la Herța printr-un minunat turneu de volei

Duminică, 5 ianuarie, în sala sportivă a Școlii Medii Herța s-a desfășurat prima competiție sportivă a noului an – 2020. Turneul de volei la care au participat  elevele a patru instituții de învățământ din raion a fost consacrat memoriei regretatului Constantin Saranciuc, bun gospodar, activist și un mare susținător al sportului din localitatea Satul Mare, plecat în lumea celor drepți acum un an.

Despre acest om și aportul lui adus satului, prietenilor și tuturor celor care l-au cunoscut, la în­ce­putul turneului a vorbit dl. Dumitru Lupu, actualul staroste al loca­lităților Lunca, Satul Mare și Mo­vila. O dovadă în plus a stimei de care s-a bucurat Constantin Sa­ranciuc printre cei care l-au cu­noscut a fost inițiativa unui grup de prieteni de-a organiza această competiție. Domnii Constantin Crâș­maru, Mihail Tanas, Vasile Asandi, Roman Saranciuc, Vasile Ștefan și Igor Corciacovschi au suportat și cheltuielile necesare pentru petrecerea turneului la cel mai înalt nivel.

Echipele Școlilor Medii din Hreațca și Ostrița (antrenate de Ion Petrov și, respectiv, Vitalie Ghiba), Liceului raional „Gh. Asachi” (antrenor Veaceslav Amihala­chioaie) și CIE Probotești (antrenor Vitalie Tutunaru) au dat dovadă de o pregătire excelentă, fetele consacrându-se în totalitate jocului. După întâlnirile directe dintre toate echipele, locul I a fost obținut de către sportivele din Hreațca, pe locul II clasându-se elevele Liceului raional, iar treapta a III-a le-a revenit fetelor din Pro­botești.

Ceremonia de premiere, la care echi­pele au primit cupe, medalii, diplome și mingi de volei,  a fost ofi­cia­li­zată alături de dl. D. Lupu și de fiicele regretatului Constantin Sa­ranciuc, Cristina și Alexandra, care au mul­țumit organizatorilor și partici­panților pentru faptul că păstrează vie memoria tatălui lor.

Alexandru PLATONOV

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s