Vești de peste Prut

O femeie înarmată cu un cuţit a atacat un bărbat

Oamenii legii sunt în alertă după ce un bărbat în vârstă de 27 de ani din comuna Mahala a fost atacat cu un cuțit de către o femeie cu care locuia împreună. Departamentul de Comunicare al poliției din regiunea Cenăuți informează că bărbatul a fost rănit în zona pieptului  în urma unui conflict, victima fiind internată la secția de reanimare a Spitalului raional central din Noua Suliță.

Femeia a fost reținută și condusă la sediul poliției pentru cercetări și luarea măsurilor legale.

Ulterior, ofițerii de poliție vor decide intentarea sau nu a unui dosar penal în Registrul unic al investigațiilor procesuale în temeiul articolului 125 din Codul Penal al Ucrainei, care prevede răspundere penală pentru prejudiciile corporale minore.

Numărul pacienților infectați cu COVID-19 în raionul Noua Suliță

Табличка на здании инфекционного отделения Коммунального некоммерческого предприятия в Киевской области „Броварская многопрофильная больница интенсивного лечения” в Броварах, 27 февраля 2020 г. Фото Ковальчук Виктор / УНИАН

Potrivit celor mai recente date, în raionul Noua Suliță au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 32 de persoane, dintre care 2 copii. Anunțul a fost făcut de Vadim Hmeli, șeful ad-interim al Filialei interraionale Noua Suliță a Centrului de laborator în regiunea Cernăuți. De asemenea, 76 de nouăsulițeni sunt suspectați de coronavirus.

În ceea ce priveşte numărul infectărilor cu coronavirus 6 pacienți sunt din Mălinești, 5 – Noua Suliță, 5 – Toporăuți (1 vindecat), 4 – Rarancea, 4 – Stălinești (1 caz letal), 2 – Cernauca, 2 – Vancicăuți și câte unul din Costiceni, Doljoc, Mahala și Cerlena.

Printre persoanele testate pozitiv cu coronavirus se află un preot și cinci cadre medicale. Încă doi preoți suspectaţi de boală sunt în izolare la domiciliu.

Conform lui Vadim Hmeli, în Secția de boli infecțioase a Spitalului raional sunt

internați 9 pacienți, din care 8 în stare de severitate medie și unul în stare gravă stabilă.

Reamintim că săptămâna trecută, la Noua Suliță a decedat un bărbat în vârstă de 81 de ani din Stălinești, care era suspectat de infecție cu coronavirus și suferea de boli cronice.

Atenție la incendierea vegetației uscate. Depozit de furaje în flăcări, la Berestea

Zilele trecute, pompierii din raionul Noua Suliță au intervenit la o misiune de stingere a unui incendiu de vegetație uscată, cauzat de vânt, la un depozit de furaje din localitatea Berestea.

Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei în regiunea Cernăuți comunică că depozitul  fusese cuprins de flăcări, după ce, în preajma lui, o femeie a dat foc resturilor vegetale și crengilor adunate din gospodărie. În cele din urmă, flăcările s-au extins pe o suprafață de 30 metri pătrați.

Cei care au văzut fumul gros și au alertat pompierii au fost vecinii femeii. Pentru a stinge focul, la fața locului s-a deplasat echipajul de salvatori nr.11 din orașul Noua Suliță.

Încă un depozit de furaje a luat foc în localitatea Dojloc. De data aceasta incendiu a fost provocat de un scurtcircuit electric. 

Suma pagubei, în ambele cazuri, urmează să fie stabilită.

De menționat că recent amenzile pentru arderea resturilor vegetale și poluarea aerului au crescut de 18 ori. Persoanele care incendiază mirişti şi vegetaţie uscată pot fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 6.120 și 153.000 grivne.

Mahala: Extragere ilegală de prundiș din râul Prut

Oamenii legii din regiunea Cernăuți au demarat o anchetă pentru extragerea ilegală de prundiș din râul Prut. Potrivit unui comunicat al Poliției Naționale, două persoane din raionul Noua Suliță au desfășurat acţiuni de extragere samavolnică a nisipului și prundişului, neavând  documentele necesare.

Cazul a fost înregistrat în apropiere de comuna Mahala, iar la extragerea prundișului din albia râului persoanele suspectate au utilizat mai multe mijloace tehnice, inclusiv un excavator și un camion.

Potrivit articolului 240 (alineatul 2) al Codului Penal al Ucrainei (încălcarea regulilor de protecție sau utilizarea resurselor minerale), bănuiții riscă până la trei ani de închisoare.

Redactorul rubricii: Sergiu BARBUȚA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s