Încă un gest de binefacere de la confrații din Dorohoi

 În aceste zile grele pentru Ucraina simțim în permanență ajutorul și susținerea morală din partea confraților din România: organizații nonguvernamentale, instituții de stat, primării, voluntari, oameni de bună credință. 

Asociația „Prietenii Basarabiei, Bucovinei și Ținutului Herța din Dorohoi”, condusă de dl Prof. Dr. Vasile Adăscăliței, nu are nevoie de prezentare în zona noastră. Oameni de cultură, primari, consilieri locali, profesori școlari, grupuri de artiști amatori, au avut de multe ori ocazia să participe la acțiunile organizate la Dorohoi, Darabani, Ibănești, Racovăț și alte localități. La început pandemia, iar acum și războiul au introdus corectivele lor în această activitate de suflet. Chiar din primele zile de restriște prietenii noștri au fost prezenți la Vama Siret pentru a ajuta refugiații, a le oferi masă și cazare în măsura posibilităților. În paralel, au început activitatea de mobilizare a ajutoarelor pentru românii din regiunea Cernăuți și refugiații găzduiți la ei. 

Zilele trecute, o echipă a Asociației, din care fac parte profesorii Vasile Adăscăliței, Iulian Constantin, jurnalistul Valentin Barbazan (Valy Hudești) au însoțit încă un ajutor la Herța. La realizarea acestui nobil gest de caritate au contribuit domnii Vlad Hladiuc și Răzvan Culea din București, doamna Elena Simona Suhan de la Poliția de frontieră Dorohoi, ISU Botoșani, primăriile George Enescu, Viișoara.

Încărcătura a fost preluată de către primăria Herța în persoana doamnei vice-primar Emilia Matei, care le-a mulțumit în numele beneficiarilor de acest ajutor oamenilor cu suflet generos de creștin.

Vasile BÂCU

În imagini: momentul final al preluării ajutorului la Herța; cartea de vizită a Asociației umanitare „Simona Elena și voluntarii”. 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s