UN EVANTAI DE TRADIȚII NEMURITOARE

Atmosferă festivă cu muzică, dansuri, costumație atrăgătoare, veselie și voie bună – astfel va rămâne în amintirea mulțimii de spectatori începutul noului an la Horbova. Pe strada centrală a satului nostru s-a desfășurat  tradiționalul carnaval al malancarilor.

Copii, tineri și bătrâni  s-au adunat lângă Casa de cultura, unde s-a desfașurat “Malanca  Horboveană – 2019” pentru a se bucura împreună de frumusețea datinilor și tradițiilor strămoșești.

Tinerii horboveni, dar și gospodarii locului, din nou au reușit să prezinte satul și tradițiile strămoșești la cel mai înalt nivel. Ca și în anii precedenți, horbovenii au reușit să prezinte și o surpriză. Pe lângă tradiționalii Căiuți, Urși, Moșnegi și Rușci a fost prezentat  Porcul mistreț,  urmat de Vikingi și Purcelușul  în forma unei pușculițede aur,  însotit de oameni de aur, toate fiind realizate de meșterii locali.

Prima zi din anul acesta a fost cu adevărat o zi mare, atât pentru gazde, cât și pentru cei veniți mai de departe, deoarece aici, ca nicăieri în altă parte, se păstrează și se promovează tot ce ține de străbuni și datinele lor.

După încheierea programului festiv, mesaje de felicitare cu prilejul sărbătorilor de iarnă au fost aduse  din partea autorităților satesti, fiind apreciate  măștile confecționate  de antreprenorii Mihail Chiriac si Toadere Balasnovici cu premii în suma de 10 mii grivne fiecare.

Le multumim din suflet la toti horbovenii  si  la toți acei care și-au demonstrat măiestria și le dorim ca bucuria şi liniştea aduse de Sfintele Sărbatori să-i însoţească pe tot parcursul anului2019. La mulţi ani!

Elena JECHIL

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s