„De la Crăciun până la Iordan”

Duminică, 13 ianuarie 2019, Muzeul  Regional de Arhitectură Populară și Trai sub cer liber, a găzduit cea  de a VII-a ediție a Festivalului  regional etno-folcloric teatralizat „De la Crăciun până la Iordan”, unde a participat și Ansamblul folcloric al Casei de Cultură Horbova, prezentând  compoziția vocal-coregrafică a obiceiurilor de iarnă „La mulți ani!”, răsplătită de publicul prezent cu multe aplauze.

Întregul tezaur al pitorescului alai teatralizat al frumoaselor, bogatelor obiceiuri și tradiții, păstrate cu sacralitate pe pământul străbun bucovinean în perioada sărbătorilor de iarnă, au strălucit în pomul Festivalului folcloric.

În drum spre casă ceata de căiuți și urători l-au vizitat pe domnul Vasile Țurcan, președintele Comunității Teritoriale  Ostrița, cu prilejul sărbătorii Sfântului Vasile pe stil vechi, aducându-i  urări de bine în Noul An.

Frumoase ne sunt tradițiile sărbătorilor de iarnă și ne bucură faptul că ele s-au mai păstrat până în prezent, fiind cele mai îndrăgite atât de cei vârstnici, dar, mai ales, de copii, creându-ne o atmosferă deosebită de sărbătoare.

Mulțumim frumos, din suflet, întregului colectiv folcloric de la Casa de Cultură Horbova pentru păstrarea și promovarea tradițiilor folclorice românești.

Elena JECHIL,

șefa Bibliotecii satești Horbova

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s