Omagiu adus lui Mihai Eminescu La CIE Culiceni

Literatura noastră a avut de-a lungul timpului parte de poeți adevărați și deosebit de talentați.  Ei ne-au lăsat o operă minunată de care putem fi întotdeauna mândri.  Deasupra tuturor, însă, a strălucit mereu o stea – Luceafărul poeziei românești, Mihai Eminescu. 

A devenit o tradiție ca la fiecare mij­loc de ianuarie elevii şi cadrele didactice de la  CIE Culiceni  să-i aducă un oma-giu lui Mihai Eminescu, „omul desăvârșit al culturii române”, cum îl definea Con­s­tantin Noica.

La sfârșitul săptămânii trecute aici a avut loc un eveniment special dedicat împlinirii a 169 de ani de la nașterea celui mai mare poet român, Mihai Eminescu. 

Elevii  au prezentat un spectacol,  au cântat şi au recitat poezii din opera emi­nesciană. Evenimentul a debutat cu o prezentare   despre viața și activitatea poe­­­tului, întitulată „Pe urmele lui Emi­nescu”. De asemenea, în cadrul eve­ni­mentului au fost expuse colaje și desene dedicate Luceafărului, realizate de elevii  de la CIE Culiceni.

Spre sfârșitul întrunirii, copiii au format două echipe și au susținut un concurs de cultură generală sub genericul „Eminescu prin ochi de copil” ,  cu menționarea unor  evenimente din viața poetuluii. Ei au fost premiați  cu diplome de onoare. Ne mân­drim că avem elevi talentați, iubesc literatura română clasică și contemporană și le dorim succese în continuare pentru a participa activ la toate manifestările ce au loc în fiecare zi.

Tatiana CHIȚUC, profesoară de limba română

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s