Luceafăr viu în inimile noastre

În fiecare an ziua nașterii poetului nepereche al neamului nostru este marcată în mod deosebit în incinta CIE Cupca, raionul Hliboca. În toate clasele  au  loc lecții eminesciene. Este amenajată o importantă expoziție de cărți, ziare, reviste și desene ale  elevilor noștri.

Grupa vocală a școlii noastre sub conducerea profesoarei de limbă maternă Lucica Dușceac a interpretat cântecele „Eminescu” (versuri  Gr. Vieru, muzică Ion Aldea-Teodorovici), „Seara pe deal”, „Și dacă…”, „Pe lângă plopii fără soț” și „Mai am un singur dor”. Acțiuni dedicate lui Mihai Eminescu au  loc pe parcursul lunii ianuarie, încadrând membrii cenaclului literar „Lămâița”, membrii cercului „Tinerii muzeografi” de la muzeul istoric din Cupca.

Eleonora SCHIPOR

În imagini: subsemnata împreună cu profesoara și artista Elena Calancea lângă bustul Marelui Eminescu la Mănăstirea Putna; profesoara de limba și literatura maternă de la CIE Cupca, Lucica Dușceac împreună cu elevele din clasa 10-a „A”, a căror dirigintă este, a pregătit o expoziție despre Eminescu,  desenele aparțin elevilor noștri.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s