Drumurile noastre… beleaua noastră, sau cum să învățăm „tabla împărțirii”

În dimineața zilei de 29 ianuarie Consiliul Raional s-a adunat în cadrul celei de a XXXVII-a sesiuni extraordinare, condusă de dl președinte Victor Ciuclea, în calitate de invitat fiind prezent dl Viorel Iastremschi, șeful Administrației Raionale de Stat,   Ordinea zilei era cunoscută, fiind publicată și în numărul precedent al săptămânalului nostru. Sincer să fiu, mă așteptam la o discuție aprinsă în cadrul dezbaterii primilor două chestiuni ce țineau de aprobarea îndeplinirii bugetului pe anul trecut  și amendamentele la bugetul pe anul 2019 ce au fost prezentate de către Ion Niculcea, șeful Direcției raionale de finanțe și Severin Râpta, președintele comisiei de profil. Însă discuțiile mari s-au axat pe o altă temă – starea drumurilor în raion. Pentru aceasta s-au alocat 35 mii grivne ce vor fi împărțite în primării pentru curățarea zăpezii în timpul ninsorilor. O altă sumă ce va fi alocată în curând pentru drumuri (circa 5 milioane) a stârnit alte discuții aprinse, mai ales în ceea ce privește porțiunile unde vor fi alocate.

O altă problemă discutată la sesiune a fost aprobarea statutului juridic al noii școli muzicale la Mogoșești, unde vor studia copiii din localitățile ce nu intră în componența CTU Herța. Părerile au fost diametral opuse: pe  de o parte se afirma momentul pozitiv că  al inaugurării noii instituții, pe de alta – că s-a făcut un pas greșit ce va avea aceleași cheltuieli bugetare. Oricum, invităm ambele părți să-și argumenteze pozițiile în paginile ziarului nostru. 

După cum vedem „tabla împărțirii” între raion și comunitățile teritoriale unite nou formate devine foarte actuală. Or, se împart nu numai împuternicirile, ci și imobile, utilaje, instrumente muzicale, dacă e să vorbim despre proaspătul caz al școlilor muzicale. Bineînțeles, că fiecare va trage focul spre „oala lui”, însă cum să procedăm dacă în urma acestor procese vom avea de suferit cu toții. Cum va fi împărțită atunci responsabilitatea?… Vasile BÂCU

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s