CÂND SUFLETUL ESTE ÎNSORIT

La 30 mai, doamna Svetlana Zaporojan, metodistă la institutul de perfecționare a cadrelor didactice din Cernăuți, și-a alipit la buchetul vieții cel de-al 55-lea trandafir.

Există oameni care iluminează optimism și bucurie, de la discuția cu care sufletul devine mai luminos. Așa e și doamna Svetlana Zaporojan din Ostrița.

Toți acei care o cunosc pe această doamnă, întotdeauna ospitalieră, cu zâmbetul pe buze, sunt de acord că anume unor asemenea persoane le putem încredința ceea ce e mai scump – educația copiilor. Însuși Dumnezeu le-a dăruit alese calități pedagogice.

S-a născut doamna Svetlana în satul Dimca, raionul Hliboca. După absolvirea școlii medii din localitate se înscrie la Institutul Pedagogic „Ion Creangă” din Chișinău (Republica Moldova), Facultatea de defectologie, pe care o absolvește în anul 1986. Pe când era studentă face cunoștință cu Ștefan Zaporojan, viitor pictor, care avea să-i devină prieten de viață. După absolvire se întoarce în Bucovina. Lucrează în calitate de logoped în școlile din Dimca, Valea Cozminului, Mihalcea, Corovia, Voloca.

Apoi se transferă cu serviciul la ȘM Ostrița. A lucrat o perioadă de timp învățătoare în clasele primare, apoi – logoped.

Cinci ani a fost metodistă la Secția raională de învățământ, tineret și sport.

Întotdeauna a fost și este stimată de colegi, deoarece nu este indiferentă de problemele celor din jur, este o prietenă fidelă, gata să vină în ajutor în vremurile dificile. Pe parcursul a 33 de ani acordă ajutor copiilor cu dizabilități. Chiar și în prezent oferă consultații multor familii din localitățile raionului.

Fiind metodistă la Institutul de perfecționare a cadrelor didactice din Cernăuți, lucrează în paralel la Școala-grădiniță din Ostrița, ajutând copiii cu necesități speciale.

E un lucru destul de complicat, însă dumneaei face față cerințelor. Doamna Svetlana se dedică muncii în întregime, dar energia ei e suficientă și pentru familie, în care deja a apărut o generație nouă: crește doi nepoți. Împreună cu soțul Ștefan, au crescut și educat trei copii: două fiice și un fecior, toți au obținut studii superioare.

Soțul Ștefan e un om cu talent, în prezent se află în Portugalia, unde se ocupă de pictură. Dar la ziua de naștere a soției va sosi acasă, la Ostrița. De fapt, și domnul Ștefan recent și-a sărbătorit ziua de naștere. În aceste zile casa familiei Zaporojan din Ostrița e plină de sărbătoare: s-au adunat copiii, nepoții, rudele apropiate și, desigur, soțul Ștefan din Portugalia.

Deci, îi dorim doamnei Svetlana sănătate, că e mai scumpă decât toate, bucurii în familie și succes în serviciu. La mulți ani!

Viorel GHIBA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s