CA UN POM ÎN LUNA AUGUST…

Fiecare om își are destinul său, propriul drum  în viață și nu are nici o importanță cine ești, ce post ocupi, cum îți apreciezi forțele și posibilitățile. principalul e să fii cinstit cu propria conștiință, să poți privi cu demnitate în ochii altor oameni, fără să-ți fie rușine.

Mai jos propunem cititorilor câteva crâmpeie din istoria vieții familiei Gheorghe și Elena TODEREAN din satul Ostrița.

Mai jos propunem cititorilor câteva crâmpeie din istoria vieții familiei Gheorghe și Elena TODEREAN din satul Ostrița. 

În familia Ion și Veronica Toderean din cătunul Huci au fost 11 copii. Părinții, Dum ne zeu să-i odihnească în pace,  au muncit o viață în gospodăria locală, altoindu-le la copii dragostea de muncă. 

Gheorghe s-a născut la 13 august 1954. A învățat șase ani la Școala din Horecea Urbană, doi ani la Ostrița, iar cea medie a absolvit-o la Voloca. 

În perioada anilor 1972-1976 și-a făcut serviciul militar în Germania, doi ani și-a prelungit serviciul și s-a eliberat în grad de subofițer. 

După întoarcerea la vatră, s-a încadrat în muncă în gospodăria agricolă din sat. Trei ani și-a făcut serviciul în organele de drept din Cernăuți. A fost și a rămas un mare amator al fotbalului. 

A fost o perioadă portarul echipei miliției „Dinamo”, apoi la echipa satului Ostrița, a participat la campionatele raionului și regiunii la fotbal.

 În gospodăria agricolă din Ostrița a lucrat la sindicate, inginer pe securitatea tehnică și în alte posturi de conducere. 

A fost și a rămas o persoană stimată în sat, un familist bun, un gospodar în cel mai bun cuvânt. În anul 2014 s-a pensionat, dar lucrează și astăzi taximetrist pe ruta Cernăuți Ostrița. 

Împreună cu soția Elena, născută la 10 august 1955, au crescut și educat  o fiică Veronica, care lucrează în prezent la Mănăstirea din Bănceni.

 La 10 august curent soția Elena își sărbătorește ziua de naștere, iar la 13 august, domnul Gheorghe își va alipi la buchetul vieții cel de-al 65 lea trandafir. 

Flori, urări de bine, sănătate, zâmbete prietenoase vor fi rostite în zilele de 10 și 13 august în familia Gheorghe și Elena Toderean, nu vor lipsi nici fiica Veronica cu cei doi nepoți. 

… Anii trec pe neobservate, nimeni nu le poate opri goana. Doar amintirile, oamenii scumpi inimii, prietenii le pot sta în cale. În acest sens familia To de rean este una dintre cele mai bogate. Vă zic și eu, doamnă Elena și domnule Gheorghe, „La mulți ani și la mai mare!”. 

Viorel Ghiba 

În imagine: soții Gheorghe și Elena Toderean

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s