Specialiştii fitosanitari cer de la agricultori să protejeze albinele

Specialiştii fitosanitari cer de la agricultori să protejeze albinele recent, sala de şedinţe  a executivului raional a găzduit şedinţa-seminar cu participarea reprezentanţilor formaţiunilor agricole din raion. doamna natalia Kostiuk, inspector fitosanitar de stat, s-a oprit asupra respectării legislaţiei în vigoare în timpul folosirii pesticidelor şi chimicalelor agricole.

O atenţie deosebită a fost atrasă şi protecţiei albinelor. În timpul când înfloresc plantele ce conţin polen pentru albine, agricultorii sunt obligaţi să anunţe cu trei zile înainte apicultorii care au ştiubee la minimum 10 kilometri distanţă de terenul ce va fi prelucrat cu substanţe chimice, ca aceştia să reuşească evacuarea familiilor de albine sau aplicarea unor metode de protecţie. Aceste măsuri se referă atât la gospodăriile colective, de fermieri, cât şi la producătorii agricoli privaţi. 

Participanţii la seminar au primit câte o instrucţie în care se menţionează regulile respective.

Pentru casele construite fără autorizaţii se mai anunţă o „amnistie” pe parcursul anului 2020

după cum ne informează serviciul de arhitectură şi urbanistică, legislaţia ucraineană a mai făcut un pas în întâmpinarea celor care şi-au construit case şi alte imobile fără autorizaţiile de rigoare. E vorba de edificiile cu suprafaţă de până la 300 metri pătraţi (case, vile etc.) construite în perioada 5 august 1992 şi 9 aprilie 2015, precum şi edifcii auxiziliare cu suprafaţa de până la 300 metri pătraţi, construite până la 12 martie 2011. Informaţiile detaliate vor fi expuse pe pagina oficială a ARS Herţa, ori din cosultaţiile specialiştilor Serviciului de arhitectură şi urbanistică.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s