Rugăciune în vreme de boală

Dumnezeule Cel Mare și Preaînalte, Stăpâne Îndurate și Iubitorule de oameni, auzi-ne pe noi, nevrednicii robii Tăi, după mulțimea milei Tale și trimite-ne nouă ajutorul Tău în vremea acestei boli vătămătoare ce s-a abătut asupra neamului omenesc, răscumpărat cu Sângele Tău.

Știm, Doamne, că am greșit înaintea Feții Tale și nu este număr păcatelor noastre. Dar milostivește-Te și întoarce de la noi mânia Ta cea cu dreptate pornită asupra noastră. Nu te mânia pe noi foarte, căci Tu ai zis, că bucurie este în cer de un păcătos care se pocăiește. Primește acum și pocăința noastră, lacrimile și smeritele rugăciuni înălțate din adâncul inimii înaintea sfântului Tău altar.

Părinte al îndurărilor, Dumnezeule a toată mângâierea, întărește-ne pe noi pentru rugăciunile Preabinecuvântatei Stăpânei noastre Născătoarei de Dumnezeu, cu puterea Cinstitei și de Viață făcătoarei Cruci, ale sfântului mare mucenic și tămăduitor Pantelimon, ale sfântului ierarh Luca, mărturisitorul Crimeii, ale sfinților doctori și tămăduitori ai noștri: Agapit, Damian, Ipatie de la Lavra Pecerska din Kiev și cu ale tuturor sfinților din pământul nostru și oprește văzduhul aducător de vătămare și depărtează de la noi toată boala și neputința, ca fiind izbăviți de toată năpasta cu brațul Tău cel puternic, să slujim Ție cu toată mulțumirea. Ca și acum împărtășindu-ne de negrăita Ta Iubire de oameni, să-Ți cântăm și să Te slăvim pe Tine, Cel ce faci lucruri mari și cu anevoie de urmat, slăvite și preaminunate.

Că Tu ești Izvorul vindecărilor, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea, și în vecii vecilor. Amin.

(Textul a fost aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, tradus la Sfânta Mitropolie a Cernăuților și Bucovinei)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s