Alunecările de teren au afectat podul care face legătură între raioanele Noua Suliță și Herța

Podul de peste Prut, care unește satele Lunca din raionul Herța și Marșinți din raionul Noua Suliță, riscă să se ruineze. Săptămâna trecută, din cauza alunecărilor de teren, o secţiune a acestui pod s-a prăbuşit, iar oamenii sunt nevoiți acum să facă un ocol de circă 50 km.

În timpul recentei vizite pe care a făcut-o în raionul Noua Suliță, inclusiv la obiectul defectat, Serghii Osaciuk, șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, a declarat că în legătură cu avarierea podului autoritățile sunt nevoite să instituie o situație excepţională cu caracter tehnogen și să accelereze procesul de construcție a podului nou.

De menționat că podul ce leagă raioanele Noua Suliță și Herța, construit prin anii 80 ai secolului trecut, a fost luat de apele inundațiilor din 2008. Atunci Guvernul a pus la cale construcția unui nou pod modern, de însemnătate internațională, dar, din cauza lipsei de finanțe așa și stă neterminat. Alături, pentru necesitățile cotidiene ale oamenilor, a fost construit un pod temporar, care foarte repede a nimerit în stare avariată.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s