Revenire la temă

Revenire la temă

Mihai CARAUȘU, primarul comunei Mogoșești: Consiliul local este pentru ca spitalul să funcționeze în continuare, însă nu putem influința cu nimic asupra problemei în cauză

În numărul precedent al „Gazetei de Herța” am publicat o adresare din partea unui grup de locuitori ai satului Mogoșești, în care ei își exprimă nemulțumirea referitor la posibilitatea închiderii spitalului de sector. La sfârșitul materialului publicat ne-am adresat deschis către autoritățile raionale și locale cu rugămintea să ne ofere un comentariu, o explicație la ceea ce se întâmplă la Mogoșești. Unicul care a reacționat prompt a fost dl primar Mihai Caraușu, care și-a explicat poziția într-o discuție telefonică:

  • Și eu, și deputații locali suntem pentru ca spitalul să-și mențină statutul. Dar trebuie să recunoaștem că e peste puterile noastre. Inițial instituția s-a aflat în administrarea primăriei, însă din 2011 ea a fost transformată în secție terapeută a Spitalului Raional și toate deciziile se adoptă la Herța. Rămân ferm convins că satele noastre din apropiere, cu atâția locuitori, nu pot rămânea fără o asistență medicală cât de cât normală. Or, drumurile în starea lor actuală zădărnicesc orice efort de a primi ajutor la timp din centrul raional.

Aceasta a fost deocamdată unica  reacție la adresarea menționată. Rămânem cu rugămintea către autorități de a clarifica situația.

Vasile BÂCU

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s