Festivalul „Mărțișor” din Noua Suliță, inclus în colecția panucraineană „Cele mai bune showcase-uri și practici”

Motiv de mândrie pentru locuitorii raionului Noua Suliță pasionați de tradițiile și obiceiurile populare românești. Festivalul regional de artă populară „Mărțișor” din orașul Noua Suliță, eveniment cultural care reunește anual zeci de colective folclorice şi artişti amatori, dar şi profesioniști, a fost inclus în colecția panucraineană „Cele mai bune showcase-uri și practici”.

În albumul respectiv sunt incluse 19 proiecte de succes din Ucraina care stau la baza consolidării valorilor culturale comune și păstrării patrimoniului cultural local. 

Colecția este realizată în cadrul proiectului „Descentralizarea și reforma serviciilor culturale” de către ONG „Societatea Cercetătorilor din Ucraina”, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Politicii Informaționale din Ucraina și cu sprijinul Agenţiei Elveţiane pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Potrivit autorilor acestui album, Festivalul „Mărțișor” din Noua Suliță reprezintă o atracție pentru cei care vor să descopere cultura bogată și artiștii talentați din acest colț de țară, dar și un bun prilej de prezentare a valorilor și tradițiilor populare românești.

„În componența CTU Noua Suliță sunt incluse zece localități, peste 50 la sută din populație fiind vorbitoare de limbă română. De aceea, necesitatea de a sprijini dezvoltarea tradițiilor naționale a populației românofone din comunitate este destul de actuală. Festivalul se organizează anual la începutul lunii martie, întrucât pe 1 martie românii celebrează sărbătoarea primăverii”, se arată în versiunea electronică a albumului publicat pe portalul decentralization.gov.ua.

Redactorul rubricii: Sergiu BARBUȚA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s