Suntem „Gazeta de Herța”, dar a tuturor românilor!

Buna ziua, mă numesc Maria Burla și sunt poștașă la Suceveni, raionul Hliboca. Vreau să vă sugerez câteva idei  referitor la „Gazeta de Herța”. Au mai apărut doritori s-o aboneze, dar… mulți români de la mine din sat o refuză, motivând  nedorința de a se abona din cauza denumirii, declarând sincer că pe ei nu-i interesează Ținutul Hertei.  Părerea mea ar fi, poate, să se schimbe denumirea ziarului ca, de exemplu, „Gazeta Românilor de Pretutindeni”, poate atunci vom putea atrage mai mulți abonați, deoarece ziarul vostru este unicul care este tipărit totul în limba română!

Din partea redacției:

Mult stimată doamnă Maria, dragi cititori și poștași! Vă mulțumesc pentru mesaj. Din păcate, nu putem schimba denumirea ziarului. În primul rând că nu se face așa ușor. În al doilea rând, vreau să precizez că „Gazeta de Herța” demult nu e ziar raional, el este abonat de întreaga regiune și este inclus de mulți ani în Catalogul publicațiilor periodice.  Denumirea arată locul unde se editează, e ca o marcă de producție, o tradiție ce are mai mult de 25 de ani, dacă doriți, un certificat de naștere. Ar fi păcat să ne dezicem de ea. În rest, suntem un ziar regional, publicăm informații din regiune, țară și din toată lumea, în măsura posibilităților. De acest fapt s-au convins și cei circa 900 de abonați din alte raioane și din orașul Cernăuți. Fiecare cititor al „Gazetei de Herța” poate deveni și autor de material, informații, creații literare, fotografii originale etc. Pentru a ne ajuta unii pe alții în aceste timpuri grele, vă propunem să publicăm gratuit și nelimitat toate anunțurile de mică publicitate (vânzare-cumpărare, matrimoniale), așa cum o facem în pagina a cincea.  Pentru aceasta e destul să ne trimiteți la redacție pe orice cale copia chitanței de abonare și textul anunțului. De asemenea, aveți dreptul anual  de a publica în paginile interne două felicitări gratuite.

Sunt sigur de faptul că doar împreună, ajutându-ne reciproc, vom rezista. Și „Gazeta de Herța”, și „Monitorul Bucovinean”, și oricare alt ziar de limbă română. Să ne ajute Bunul Dumnezeu!

Vasile BÂCU

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s