Miros îmbătător şi imagini de o frumusețe rară. La Mahala au înflorit lanurile de levănțică

Imagini de o frumuseţe rară la Mahala, unde au înflorit lanurile de levănţică. Proprietara câmpului, Miroslava Mereșko, a mărturisit pentru publicația „Șpalta” că ideea amenajării lanului de lavandă s-a născut după ce a vizitat un câmp de lavandă din provincia franceză Provence.

„În 2019 am ajuns în Franța, pe un câmp din provincia Provence. M-am îndrăgostit de lanurile mov și am decis că pe lângă îngrijirea și creșterea lalelelor, vom planta în Bucovina și un câmp de lavandă”, spune Miroslava.

Este pentru prima dată când la Mahala înflorește un câmp de lavandă. În ceea ce privește tufele, acestea au fost plantate în luna octombrie anul trecut și sunt aduse din Franța. În curând câmpul cu flori mov va fi extins, deoarece agricultorii au comandat un nou lot de butași de lavandă. În total, suprafața câmpului plantat cu aceste flori suave va fi de 2,5 hectare.

În prezent prețul unui bilet de intrare pe teritoriul „Paradisului lavandei din Mahala” este de 50 grivne pentru adulți și 30 pentru copii. Potrivit agricultorilor, câmpul de lavandă e decorul perfect pentru fotografii reuşite.

Redactorul rubricii: Sergiu BARBUȚA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s