Cuvânt despre un european

Vasile PELIGACI – la 60 de ani

 La 14 august, în ajunul  sărbătorii  creştine Adormirea Maicii Domnului, domnul Vasile Peligaci, originar din Movila, care în prezent locuieşte şi lucrează în Franţa, îşi adaugă la buchetul vieţii  trandafirul jubiliar  încununat de 60 de petale.

În familia Peligaci au fost patru copii: Elena, Maria, Nicolae şi Vasile. Domnul Vasile s-a născut în comuna Movila, la 14 august  1960.

În 1977 absolveşte ŞM Târnauca, îşi continuă studiile la Şcoala  tehnico-profesională nr. 3  din Cernăuţi, specialitatea merceolog în comerţ.

În perioada anilor 1985-2000 lucrează la „Koopzagotprom”-ul  din Herţa. A fost laborant, economist.

În anul 2001, domnul Vasile  a plecat la muncă în Franţa, unde  se află până-n prezent. Locuieşte cu familia în  oraşul Paris. Lucrează într-un supermarket alimentar  în calitate de manager-consultant.

Împreună cu soţia Mariana  au crescut şi educat  doi copii.

Dar pe unde a fost, niciodată n-a uitat de Ţinutul Herţa,  de satul său natal Movila, de părinţi – Dumnezeu să-i ierte! I-a purtat şi-i poartă  şi astăzi în suflet.

 Zeci de ani de când a plecat de acasă. Revine  la Movila, aproape în fiecare an.  Aici sunt sora, fratele, rudele, prietenii şi colegii cu care a lucrat.

La 14 august, în casa domnului Vasile vin să-l felicite  cu tot dragul cele mai apropiate şi iubite ființe: sora Maria, fratele Nicolae împreună cu familia, rudele şi prietenii.

Toţi îi doresc sărbătoritului  sănătate deplină, dragoste de muncă, succese şi noi realizări, bucurii de pe urma copiilor, voie bună, spor în totul ceea ce face,  oferindu-i toate florile din grădinile lui Gustar şi un sincer „La mulţi ani!”.

Viorel GHIBA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s