Zi de hram în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Berestea

Biserica ortodoxă din satul Berestea a îmbrăcat, la sfârșit de Custar, haine de sărbătoare, cu ocazia sărbătoririi hramului  – Adormirea Maicii Domnului.

Tradițional, la slujba Sfintei Liturghii, oficiate de un sobor de preoți în frunte cu părintele paroh Eugen Bodean, au participat numeroși credincioși, care sunt legați sufletește de acest lăcaș binecuvântat de Dumnezeu. După liturghie a fost oficiat un parastas pentru ctitorii bisericii și preoții care au slujit în acest sfânt lăcaș, moment urmat de o agapă frățească.

Ziua ce marchează moartea și înălțarea Fecioarei Maria cu trupul la cer, cunoscută și sub denumirea populară de Sfânta Maria Mare, este considerată cea mai importantă sărbătoare închinată Maicii Domnului, una dintre cele mai venerate figuri din calendarul ortodox.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este zi de hram și pentru alte biserici din zona raionului Noua Suliță: Seliște (orașul Noua Suliță), Negrinți (satul Dranița), Mămăliga, Rarancea,  Prut (comuna Mahala),  Sânger și  Răchitna. Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Berestea are o istorie relativ scurtă, lăcașul fiind sfințit pe data 28 august 1996. Lucrările de construcție au demarat la începutul anilor 90, din inițiativa fostului preot paroh Dimitrie Melniciuc (anii de slujire 1989-2012), care a murit în floarea vieții, la vârsta de doar 48 de ani. Totodată, merită menționat faptul că în preajma lăcașului de cult există o biserică veche din lemn care datează din anul 1735.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s