Protest la Noua Suliță împotriva învățământului la distanță

Pe data de 8 septembrie curent, câteva zeci de persoane s-au adunat în centrul orașului Noua Suliță, vizavi de Casa raională de Cultură, pentru a participa la o acțiune pașnică de protest împotriva învăţământul la distanţă.

Reamintim că această formă de învățământ în cadrul căreia se asigură continuarea procesului educațional în condiții de autoizolare, prin intermediul diverselor instrumente de comunicare la distanță, a fost impusă de autorități pentru toate școlile care fac parte din așa-numita „zonă roșie” a pandemiei COVID-19. 

Potrivit informațiilor, la acțiune au participat părinții elevilor din cadrul școlilor din localitățile Noua Suliță, Boian, Tărăsăuți, Stroiești, Răchitna și altele, care au cerut autorităților locale să modifice această formă de organizare a procesului didactic. Părinții au venit cu mai multe propuneri. Unii au vorbit despre introducerea unei mini-vacanțe pentru elevii din clasele primare, fără aplicarea procesului de învățare de la distanță, până la ameliorarea situație în zona roșie, alții și-au manifestat intenția de revenirea la învățământul obișnuit, în regim normal. Doleanțele părinților au fost ascultate de reprezentanții conducerii raionale, ale comunității teritoriale unite și secției de învățământ. 

Conversația s-a dovedit a fi lungă și tensionată. La final cel prezenți au decis să înainteze un demers către ARS Cernăuți și Cabinetul de Miniștri.

În ceea ce privește procesul de învățământ pentru elevii din clasele primare, acesta va continua în regim la distanţă online până pe 14 septembrie. În cazul în care zona roșie de carantină nu va fi ridicată, elevii respectivi vor merge în vacanţă. Ceilalți vor continua să studieze la distanță. De menționat că astfel de proteste au fost organizate în mai multe localități din regiune, inclusiv în orașul Cernăuți.

Redactorul rubricii: Sergiu BARBUȚA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s