Bucurie mare pentru copiii din Vancicăuți. Un teren de joacă modern a fost inaugurat de hramul bisericii locale

Bucurie mare pentru copiii din satul Vancicăuți. Micuții se pot juca acum pe un nou teren de joacă și agrement, care a fost inaugurat duminică, 8 noiembrie 2020, de hramul bisericii din localitate.

Anume în această zi creștinii ortodocși care respectă calendarul bisericesc de stil vechi, îl cinstesc pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, din Tesalonic.

Terenul de joacă este acoperit cu gazon artificial și dotat cu leagăne, balansoare și tobogane moderne. Chiar din prima zi, copii au profitat din plin de teren. Și părinții celor mici s-au arătat foarte încântați de locul de agrement.

Terenul este amplasat în preajmă școlii din localitate și a fost amenajat la inițiativa cunoscutului antreprenor și filantrop Ștefan Gligor, directorul companiei agro-industriale private „Spicușorul de Aur”.

Ceremonia de inaugurare a început imediat după slujba de sfințire a spațiului de joacă, oficiată de către un sobor de preoți din Protopopiatul Noua Suliță. La eveniment au fost prezenți adulți și copii, locuitori ai satului Vancicăuți, reprezentanți ai autorităților publice locale, oameni de cultură, oaspeți din centrul raional și regional.

Printre participanți s-a numărat și primarul comunei Vancicăuți, Vladimir Lupoi, care i-a felicitat pe localnici cu ocazia hramului, mulțumindu-i totodată lui Ștefan Gligor pentru munca și efortul depus spre binele localitații.

Sărbătoarea a continuat cu un concert unde au evoluat artiștii amatori din localitate, Ansamblul de dansuri „Vatra” al casei raionale de cultură Noua Suliță, Formația vocal-instrumentală „Creative” și interpreta de muzică populară Doina Sulac, fiica renumitului interpret basarabean Nicolae Sulac.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s