Incendiu puternic la Ambulatoriul satului Cernauca

Un puternic incendiu a izbucnit, marți seară, în jurul orelor 20.00, la Ambulatoriul de medicină de familie din localitatea Cernauca. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri din Cernăuți și Noua Suliță, precum și salvatorii voluntari din satele Toporăuți și Rarancea, transmite rayon.info.

Pompierii s-au luptat mai multe ore cu flăcările, deoarece incendiul a cuprins cu repeziciune clădirea care este construită din lemn și datează din 1869. Cel mai probabil împrejurarea care a dus la producerea incendiului a fost un scurt circuit.

De menționat că clădire a aparținut pe timpuri unui preot, iar prin anii 90 s-a decis transferarea ei în proprietatea comunității parohiale locale. Până în zilele noastre în această clădire a activat ambulatoriul local pentru medicină de familie. În ultimii ani s-a vorbit mult despre necesitatea construirii unei noi instituții sanitare, însă ideea nu a fost pusă în practică.

În legătură cu situația alarmantă autoritățile au decis să mute personalul medical din Cernauna într-un alt spațiu temporar.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s