Întâlnire peste 53 de ani…

Anii de şcoală sunt cei mai frumoşi ani din viaţa fiecărui om. Toți am trecut prin  şcoli, instituţii de învăţământ, iar colegii cu care am învăţat, îi întâlnim de la caz la caz, uneori peste ani de zile.

În luna octombrie anul trecut a avut loc o întâlnire de neuitat.

S-au întâlnit doi colegi, absolvenţi ai Şcolii medii nr. 10 din Cernăuţi (suburbia Roşa) peste 53 de ani. Este vorba de Vladimir Damian din satul Nesvoia şi Ion Calangiu din suburbia Horecea Urbană  din Cernăuţi. Ambii – absolvenţi ai promoţiei anului 1967.

Pe când îşi făceau serviciul militar în termen, duceau o corespondenţă activă între ei. Au urmat studiile în instituţiile de învăţământ superior. Domnul Vladimir lucrează pe parcursul vieţii profesor de educaţie fizică  la Nesvoia, iar domnul Ion –  inginer la Uzina „Izmeriteli” din Cernăuţi.

Au trecut 53 de ani de când nu s-au văzut, şi iată în octombrie, la Cernăuţi s-au întâlnit.

Şi-au amintit de anii de şcoală, diriginta  Domnica Gorduna, directorul Ion Grinciuc, de profesori, colegi.

Au plecat în lumea celor drepţi colegii: Ilie Tihon, Nicolae Casian, Ion Predii, Gheorghe Voronca, Irina Velicico, Vasile Polcovnicov, Serghei Chiţac.

Desigur, viaţa şi-a spus cuvântul, nu mai sunt ei tinerii de cândva, sunt oameni în vârstă, cu copii şi nepoţi. A fost o întâlnire de neuitat. Dumnezeu să-i aibă în paza Sa!

Viorel GHIBA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s