Vrem în districtul Cernăuți!

Zilele trecute, în comuna Mămăliga s-a desfășurat cea de-a treia sesiune ordinară a Consiliului local Mămăliga.

Sub președinția Primarului Arcadie Șova, printre problemele abordate la sesiune, au fost discutate și consecințele realizării Hotărârii Radei Supreme a Ucrainei „Cu privire la crearea şi lichidarea raioanelor” din 17 iulie 2020.

La propunerea consilierului local din partea satului Dranița, Iurie Milentii, s-a luat decizia ca până la următoarea sesiune să fie pregătită adresarea Consiliului local Mămăliga către organele supreme ale puterii de stat privind inițierea chestiunii aderării Comunității Teritorial Unite la districtul Cernăuți.

Anterior, locuitorii din cele șase sate care formează Comunitatea Teritorială Unită Mămăliga (Mămăliga, Dranița, Podvirna, Stălineşti, Nesvoia şi Bălcăuţi) au adunat semnături pentru includerea comunei în componența districtului Cernăuţi, împreună cu toate celelalte localități din fostul raion Noua Suliţa.

Reamintim că în cadrul reformei teritorial-administrative din Ucraina, s-a decis ca localitățile care formează comuna Mămăliga, care au legături tradiționale, culturale și lingvistice cu celelalte sate din raionul Noua Suliță, să fie dezlipite de la arealul istoric și fără consultarea populației, alipite la districtul Nistru cu centrul în orașul Chelmenți.

De menționat că această problemă a fost abordată la cel mai înalt nivel și de reprezentanții comunității românești din Ucraina.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s