Proteste în regiunea Cernăuți contra majorării tarifelor la gaze naturale și livrarea acestora

Scumpirea gazului natural și a energiei electrice i-a scos pe locuitorii regiunii Cernăuți în stradă. În semn de protest față de majorarea tarifelor la Cernăuți, dar și în alte localități din ținut, oamenii au protestat și au blocat traficul rutier.

Una dintre acțiuni contra noilor tarife la gaze naturale și livrarea acestora s-a desfășurat marți, 12 ianuarie a.c., în fața clădirii Primăriei din Cernăuți. Cetățenii au ieșit la protest în speranța că astfel vor fi văzuți și auziți de autorități. Oamenii au purtat măști de protecție și au ținut în mâini pancarte cu mesaje: „Nu vă bateți joc de oameni”, „Bogățiile pământului aparțin poporului, nu oligarhilor!” și „Opriți genocidul!”.

Acțiuni similare, însă cu blocarea circulației rutiere au fost organizate în localitățile Mamaivți, Orșivți, Atachi și Iablunivca.

Localnicii susțin că majorarea tarifului la gaze naturale este genocid contra poporului. Ei îndeamnă cetățenii să se pronunțe contra, deoarece conductele de gaze au fost instalate pe banii proprii fără sprijinul statului.

Reamintim că începând cu 1 ianuarie 2021 Compania „Cernivțigaz zbut” a modificat tariful la gaze naturale și livrarea acestora. Un metru cub de gaze acum costă 9,92 grivne. În același timp s-a dublat costul livrării gazelor naturale, serviciul fiind prestat de compania „Cernivtsigaz”, în așa fel costul livrării unui metru cub de gaze este de 2,30 grivne.

Pe site-ul Comisiei naționale de regulare în domeniul energetic și al serviciilor comunale se menționează că tariful pentru transportarea gazelor naturale este justificat economic.

Grupaj realizat de Sergiu BARBUȚA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s