O viață în slujba lui Dumnezeu și a oamenilor

De 33 de ani în Bisericile din Godinești, Slobozia și Lucovița românească a ținut slujbele religioase părintele Vasile  Garabagiu, originar din satul Ostrița. S-a născut la 16 ianuarie 1952 la Ostrița. Părinții Ilie și Viorica demult au plecat în lumea celor drepți. În familie au fost trei feciori:  Viorel, Vasile și Dorel. Toți și-au ales drumul lor în viață. Vasile de mic copil zicea că va deveni preot… A cântat o perioadă de timp în corul bisericesc din Ostrița, vestit în toată regiunea.  Visa să-și facă studiile teologice la Moscova, Odesa, Iași (România).  Dar a rămas să studieze la Cernăuți. 

În anul 1988 devine preot la Biserica din Godinești. Pe parcursul a 12 ani s-a rugat lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor, pentru sănătate, pace și liniște sufletească. La Biserica din Godinești, veneau enoriașii în vârstă, tineri şi copii. În acea perioadă, la Slobozia nu era biserică. Și iată, părintele Vasile și enoriaşii din partea locului au ridicat o bisericuță de toată frumusețea. În anul 1992 a trecut la Slobozia. Naveta o făcea de departe, din localitatea Ostrița, prezentându-se sistematic la serviciul divin. Părintele Vasile îi îndemna pe enoriași spre adevăr, cinste și credința în Dumnezeu, îi conducea pe toți pe calea cea dreaptă unde se săvârşesc fapte bune și răul nu are nici o șansă de existență. Paralel cu  Slobozia oficia slujbele și la Biserica din Lucovița românească. 

În predicile sale dumnealui vorbește și astăzi despre fapte creștinești, pe care toți pot să le facă, lăsându-se de lăcomie, hoție, invidie, trufie și alte păcate și slăbiciuni omenești. Am stat de vorbă cu  dumnealui nu numai despre credința în Dumnezeu, ci și despre viața de astăzi, despre  nenorocirea ce a dat peste oameni. Părintele este și un bun român, care ține la grai și la datinile noastre, e mândru de neamul și istoria noastră. Astăzi e la pensie, dar își continuă serviciul  divin la Mănăstirea din Bănceni.  Cu ocazia zilei numelui și a jubileului de 70  de ani, îi dorim ani mulți de slujire Bisericii, plini de  sănătate, iubire și pace. La mulți ani, Părinte!

Viorel GHIBA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s