Miting anti-război în Piaţa Universităţii din Bucureşti: „Opriţi-l pe Putin. Vrem pace”

Duminică după-amiaza, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, a avut loc un miting anti-război. La acest miting au participat zeci de persoane de toate vârstele, ulterior aceştia au pornit în marş spre Ambasada Federaţiei Ruse. Cu afişe şi cu drapelul Ucrainei în mâini, oamenii au făcut „front comun împotriva Răului” şi au îndemnat la pace.    Câteva mesaje scrise de oameni pe afişele lor: „Ucrainenii mor pentru valorile Europei”, „Opriţi-l pe Putin”, „Opriţi războiului din Ucraina”, „Opriţi agresiunea Rusiei”. Oamenii au avut pancarte cu mesaje în limbile engleză şi română: „Putin, Ukraine is not your playground. Stop the war against Ukraine (Putin, Ucraina nu este locul tău de joacă. Opriţi războiul împotriva Ucrainei)”, „Stop crimes againt Ukraine (Opriţi crimele la adresa Ucrainei)”, „Putin, marş acasă”, „Putin, hands off Ukraine (Putin, jos mâinile de pe Ucraina)” şi au desfăşurat drapeluri ale Ucrainei, de mari dimensiuni. Una dintre persoanele care s-au adresat celor prezenţi a cerut ajutor pentru „închiderea cerului” Ucrainei, spunând că ucrainenii nu luptă doar pentru ţara lor şi că Europa trebuie să fie conştientă că, dacă Ucraina nu rezistă, Europa va fi „următoarea”. O altă femeie a spus că a fost copleşită de felul în care a fost primită de români, împreună cu fetiţa sa. Ulterior, participanţii au plecat în marş spre Ambasada Rusiei, însoţiţi de jandarmi. Ei au scandat „Putin, criminal”, „Stop război”, „NATO, close the sky (NATO, închide cerul)”.   

Proteste în semn de solidaritate pentru poporul ucrainean au avut loc şi sâmbătă, în faţa Guvernului, unde peste 200 de oameni şi-au manifestat dezacordul cu privire la războiul din Ucraina. 

Sursa: https://adevarul.ro/news/eveniment/miting-anti-razboi-piata-universitatii-bucuresti-opriti-l-putin-vrem-pace-1_623757e95163ec427173c3c6/index.html

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s