Spectacol umanitar, pentru victimele războiului din Ucraina, la teatrul arădean

De la începutul anului 2022, pe teritoriul regiunii Una dintre cele mai îndrăgite producții teatrale arădene, „Cerere în căsătorie”, revine în fața publicului, la „Teatrul Clasic Ioan Slavici”, de această dată cu scop umanitar.

194,7% mai multe decât în 2021. Numărul total de incendii este de 224 (57,58%) şi reprezintă cazuri înregistrate în ecosistemele naturale.

Actorii Angela Petrean-Varjasi, Ionel Bulbuc și Florin Covalciuc, care fac parte din distribuția inițială a acestui spectacol, au revenit pe aceeași scenă în data de 16 martie. „Nu am mai jucat de trei ani în nici un spectacol, dar nu îmi va fi foarte greu să revin, mai ales că am făcut parte din distribuția acestui spectacol foarte mult timp. Voi face asta în afara programului de la Consiliul Județean Arad, fără să fiu remunerat în vreun fel” – a declarat Ionel Bulbuc.

Inițiativa aparține actorului Florin Covalciuc, originar din Cernăuți, și are ca scop ajutorarea persoanelor aflate în nevoie din Ucraina. „Este propunere, de a juca important să ne ajutăm semenii în aceste momente și, de aceea, am venit cu această spectacolul „Cerere în căsătorie” în scop caritabil, din banii încasați urmând să cumpărăm alimente, medicamente și ce mai trebuie. Voi duce personal, împreună cu cineva din cadrul asociației Art Studio 7, care se va ocupa de încasarea banilor, tot ce se cumpără, pentru a fi sigur că ajung unde este nevoie” – spune Florin Covalciuc.

Spectacolul, regizat de Florin Covalciuc, a avut premiera la teatrul arădean în urmă cu 13 ani, și s-a bucurat mereu de succes în rândul publicului„Textul acestui spectacol este scris de un rus, Cehov, un mare dramaturg. Știm că în Rusia se protestează împotriva a ceea ce se întâmplă, sunt foarte mulți oameni care nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă în Ucraina și cred că înțelegeți mesajul nostru. Nu pot decât să invit la teatru. Veniți și ajutați” – este îndemnul Angelei Petrean-Varjasi.

De asemenea, trebuie menționat și faptul că în holul teatrului arădean va fi amplasată o urnă, în cazul în care cineva dorește să doneze în plus față de prețul biletului.

Agenția Teatrului Clasic
“Ioan Slavici” Arad

Sursa: https://aradevents.ro/2021/03/10/spectacol-umanitar-pentru-victimele-razboiului-din-ucraina-la-teatrul-aradean/ 

În imagini: secvențe din spectacolul realizat de Florin Covalciuc, originar din Cernăuți, care este fiul regretatului scriitor și om de cultură, Dumitru Covalciuc

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s