Tradiții păstrate cu sfințenie: Concurs de ciocnire a ouălor de Paști în Parohia Băhrinești, regiunea Cernăuți

În Parohia din satul Băhrinești, regiunea Cernăuți, tradițiile de Paști sunt păstrate cu sfințenie, iar în acest an, localnicii au avut parte de o experiență cu totul specială.

În prima zi după Învierea Domnului, Biserica Sfânta Treime din localitate a găzduit un Concurs de ciocnire a ouălor, organizat cu multă pasiune și entuziasm de către comunitatea parohială din zonă. Toți participanții au fost îmbrăcați în costume populare românești, arătând astfel respect și mândrie pentru valorile culturale și tradițiile strămoșești, a declarat pentru BucPress istoricul și etnograful Vladimir Acatrini.

Slujba de „Învierea Mică”, în prima zi de Paști, a fost săvârșită de preotul paroh Constantin Ciobotari și secretarul parohial – preotul Damian Ciobotari, iar după aceasta s-a dat startul competiției de ciocnire a ouălor. Participanții au venit pregătiți cu ouă colorate și cu multă încredere în forțele proprii.

În timpul concursului, atmosfera a fost una plină de veselie și bucurie, iar când a venit momentul anunțării învingătorilor, emoțiile au atins cote maxime. Cei mai pricepuți în arta ciocnirii ouălor au fost răsplătiți cu icoane, sfinte scripturi și premii bănești, iar toți participanții au plecat acasă cu amintiri frumoase și cu zâmbete pe buze.

Organizatorii evenimentului au făcut tot posibilul ca acest concurs să fie o reușită, iar participanții să se simtă cât mai bine. De altfel, acest eveniment a fost un prilej de a aduce comunitatea împreună, de a celebra tradițiile de Paști și de a se bucura de momente de neuitat alături de cei dragi.

Sergiu BARBUȚA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s