Militarul Corneliu Toporeț din Nesvoia, decorat post-mortem cu Medalia „Pentru Vitejie” de gradul III.

Corneliu Toporeț, un militar de etnie română originar din satul Nesvoia, comuna Mămăliga, a fost decorat recent post-mortem cu Medalia „Pentru Vitejie” de gradul III, pentru curajul personal și acțiunile altruiste manifestate în apărarea suveranității statului și integrității teritoriale a Ucrainei, precum și pentru loialitatea față de jurământul militar.

Corneliu a servit în cadrul unității militare A3029 și a căzut pe câmpul de luptă la 30 aprilie 2022, în urma rănilor cauzate de schije. La momentul decesului său, tânărul militar avea doar 23 de ani. El a fost înmormântat în satul său natal, Nesvoia, în data de 13 mai 2022.

Potrivit consătenilor săi, Corneliu a crescut fără mamă. Ea a murit când eroul avea un an și jumătate. După ce a făcut armata, tânărul a plecat în Italia. După întoarcere el s-a înrolat în armată în bază de contract. În timpul unei misiuni de luptă în regiunea Harkiv, Corneliu a fost grav rănit și, din păcate, rănile sale au fost incompatibile cu viața.

Vestea tragică a pierderii lui Corneliu Toporeț a zguduit comunitatea din Nesvoia și întreaga regiune Cernăuți. Să-i fie veșnică amintirea!

Sergiu Barbuța

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s