A 33-A ANIVERSARE DIN MOMENTUL CATASTROFEI DE LA CERNOBYL A FOST MARCATĂ ÎN CENTRUL RAIONAL

Ieri, 25 aprilie, la Herța a fost marcată cea de-a 33-a aniversare din momentul Catastrofei de la Cernobyl. Evenimentul a început cu depunerea de flori în fața stelei comemorative, ridicate anul trecut în cinstea participanților la lichidarea consecințelor avariei, aflată în curtea Administrației Raionale de Stat Herța. Ceremonia a continuat în incinta Casei Raionale de Cultură, acolo unde celor aproximativ 20 de participanți la aceste evenimente sa adresat condu cerea raionului reprezentată de către domnii Viorel Iastremschi, șeful ARS Herța, și Victor Ciuclea, președintele Consiliului Raional. Dumnealor, alături de dl Vasile Cațăl, care astăzi îndeplinește funcția de președinte al Organizației raionale a participanților la lichidarea consecințelor Catastrofei de

la Cernobyl, au înmânat câteva diplome și distincții unor foști lichidatori. În continuare, pentru cei prezenți au răsunat câteva cadouri muzicale din partea interpreților Serghei Rușciac, Severina Raclaru și Victoria Onofreiciuc.

La finalul părții oficiale participanții au avut ocazia să adreseze diverse întrebări reprezentanților instituțiilor medicale din raion, prezente la eveniment din inițiativa conducerii raionului.

Alexandru PLATONOV

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s