Moment de educație civică la Biblioteca din Horbova

În luna aprilie, în satul Horbova (Comunitatea teritorială unită Ostrița), a început programul „Cursul de bază al cetățeniei și comunicațiilor effective”. Programul este destinat femeilor – reprezentante ale diferitelor naționalități.

Scopul său este de a îmbunătăți competențele de bază ale cetățeniei efective și de comunicare pentru pentru a spori capacitatea lor de a-și schimba viața calitativ prin transformări personale pozitive. În cadrul lecției introductive „Educația civică ca o cheie a dezvoltării comunitare”, împreună cu instructorul Natalia Neciaeva-Iuriyciuk, participanții au discutat conținutul educației civice, rolul și importanța acesteia în lumea modernă. De asemenea, au discutat problemele sistemului de stat, au identificat bene ficiile democrației, precum și importanța alegerilor ca bază a sistemului democratic.

Participanții  programului au discutat drepturile omului și mecanismele de protecție a acestora. În timpul instruirii, drepturile fundamentale ale omului au fost identificate în comun, sau familiarizat cu evoluția și clasificarea acestora, a fost inițiată o discuție despre respectarea drepturilor omului în lumea modernă, discriminarea și posibilitățile de prevenire a acesteia. Proiectul este implementat de ONG-ul „Resurse și inițiative publice” cu sprijinul DVV International Ucraine în cadrul proiectului „Vocile regionale educația civică a adulților pentru creșterea puterii comunităților locale din Ucraina și Belarus”, în parteneriat cu Asociația ucraineană pentru educația adulților, cu sprijinul Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei.

Elena JECHIL, șefa Bibiotecii publice Horbova

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s