Eugen TOMAC: Cunosc  foarte bine problemele românilor din Ucraina

În dimineața zilei de 22 mai regiunea noastră a fost vizitată de către dl Eugen Tomac, deputat în Parlamentul României, preşedintele executiv al partidului „Mişcarea României”, candidat în Parlamentul European, însoțit și de colegul său, candidatul  Marian Andronache, vice-primar al primarului Sucevei. Amintim că  alegerile în Parlamentul European  vor avea loc duminică, 26 mai anul curent

La sediul Societăţii pentru Cultura Românească  „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți a avut loc o întâlnire , cu liderii și reprezentanții societăţilor naţional-culturale româneşti. A avut loc un dialog amical, sincer. Eugen Tomac e iniţiatorul creării fostului Departament pentru Românii de Pretutindeni (DRP), actualul Minister pentru Românii de Pretutindeni. Fiind originar din satul Babele din regiunea Odesa, dumnealui cunoaște foarte bine problemele românilor din Ucraina în contextul situației geopolitice actuale. Susținerea minorității românești din Ucraina, care nu amenință cu nimic țara lor de adopție, va fi în centrul atenției în viitoarea mea  activitate de parlamentar european.  

În a doua jumătate a zilei oaspeții s-au aflat la sărbătoarea hramului în Voloca, raionul Hliboca. Îi dorim dlui Eugen Tomac succes în scrutinul de duminică.

Amintim, totodată, că cetățenii români aflați în ziua votării în regiunea noastră o pot face la Consulatul General al României la Cernăuți.

Vasile BÂCU

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s