SĂRBĂTOARE TEATRALĂ LA HORBOVA: CA DE FIECARE DATĂ – LA ÎNĂLȚIME!

Pe parcursul ultimelor șase decenii, Teatrul popular românesc „Mioriţa” a devenit o carte de vizită nu doar a Horbovei, ci și a întregului Ținut Herța. De-a lungul anilor s-au schimbat generații întregi de actori, au fost puse în scenă numeroase spectacole, confecționate o sumedenie de decorații. Bineînțeles că toate acestea necesită efort, răbdare și dăruire, calități de care horbovenii au dat dovadă întotdeauna, fie că este vorba de teatru, dans, muzică sau tradiții populare.

Și în acest an „Mioriţa” a demonstrat încă o dată că, deși poartă titlul de Teatru popular, adică model, măiestria și talentul de care dau dovadă actorii acestui colectiv nu este cu nimic mai prejos de unele trupe profesioniste. Tradiționalul festival „Primăvara teatrală Bucovineană-2019” a adunat în după amiaza zilei de 12 mai, ca de fiecare dată, o sală arhiplină de spectatori nu doar din Horbova, dar și din multe localități învecinate. Teatrul popular românesc „Mioriţa” a pregătit pentru acestă zi spectacolul „Visuri și necazuri” de Gheorghe Timofte.

De fapt, nu a fost o premieră absolută, această piesă fiind pusă în scenă cu aproximativ 15 ani în urmă. De atunci a trecut mult timp. omponența trupei s-a schimbat aproape în totalitate, rolul păstrându-și-l doar dl Viorel Semen. Actorii Elena Jechil, Viorel Șvabu, Mihail Semen, Vasile Capalb, Alina Burduja, Lida Mihai au fost prima oară încadrați în acest spectacol, însă, datorită talentului de care dispun, părea că își joacă rolurile de o viață. La final, pe scenă a ieșit și „inima” culturii din Horbova, doamna Maria Buzduga, lucrător emerit al culturii din Ucraina, care de această dată, în calitate de regizor al piesei, a prezentat trupa, mulțumindu-le actorilor actuali și celor care au fost pe scenă acum 15 ani. La eveniment au participat și mai mulți reprezentanți ai oficialităților locale și regionale. Ivan Petrusiak, șeful Cabinetului de perfecționare a activității profesionale din cadrul Centrului cultural bucovinean, le-a mulțumit horbovenilor pentru faptul că sunt un exemlu la nivel regional, îngenunchind în fața doamnei Buzduga, și sărutându-i mâna pentru aportul colosal pe care îl aduce culturii. Domnii Vasile Țurcan, primarul CTU Ostrița, Dan Crâșmaru, viceprimar, Alexandru Andrieș, responsabil pentru învățământ, cultură și sport în cadrul executivului local, au adus cu toții cuvinte de mulțumire și laudă celor care s-au implicat în organizarea acestei sărbători teatrale, premiind membrii colectivului cu diplome, flori și cadouri.

Alexandru PLATONOV

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s