Inițiative și proiecte pentru locuitorii satelor Târnauca și Probotești

După deschiderea oficială a noului corp al Complexului Instructiv-Educativ Târnauca (la 6 ani de la începerea construcției) tot mai mulți jurnaliști din regiunea Cernăuți și-au îndreptat atenția spre proiectele care sunt și ar putea fi realizate în acest colț al istoricului Ținut Herța

Am discutat recent cu primarul de Târnauca, dl Ion Pantea, care a menționat că evenimentul principal din localitate a fost darea în exploatare în 2018 a noului edificiu al școlii. El a precizat că, datorită eforturilor comune, în special, a regretatului director, Iacob Pos tev ca, visul târnăucenilor de a studia într-o şcoală modernă s-a împlinit. Fiind întrebat despre colaborarea cu deputații poporului din Ucraina, el a subliniat relațiile de cooperare cu par la men tarul Grigore Timiş, care   continuă să sprijine comunitatea românească din regiunea Cernăuţi, acordând mijloace financiare pentru susținerea învățământului, educației, culturii și, nu în ultimul rând, a sportivilor.

„Un aport deosebit, în valoare de 300 mii grivne au fost alocate pentru schimbarea acoperișului şcolii din localitatea Pro boteşti, dar şi achiziţionarea unui inventar sportiv. Tot în această localitate, Grigore Timiș a acordat o sumă de bani  pentru achiziționarea draperiilor de pe scena clubului din sat, care anul acesta a fost dat în exploatare. Nu mai puțin a contribuit deputatul la deschiderea nou lui corp al şcolii din Târnauca”, a spus dl Ion Pantea. În plus, potrivit primarului localității amintite, Ion Pantea, deputatul a acordat o sumă de bani, prin fondurile guvernamentale, pentru schimbarea ferestrelor Casei de cultură din satul Târnauca, sperând că colaborarea  nu se va încheia aici.

Svetlana PANTEA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s