Octavian Magas: Putem afirma că școlile raionului sunt gata Pentru noul an de învățământ

Vacanța de vară se apropie de sfârșit. Elevii se bucură de ultimele zile de odihnă, însă pedagogii sunt deja în plină fază de activitate, pe prim-plan fiind pregătirea școlilor. Anume acestui moment au fost dedicate primele două zile ale săptămânii de către conducerea Secției raionale de învățământ. Un grup de inspectori, reprezentanți ai Sanepidului, Serviciului situațiilor de urgență, condus de dl Octavian Magas au vizitat instituțiile de învățământ pentru a stabili la fața locului nivelul lor de pregătire către noul an de învățământ. Grupul a inclus și reprezentanți ai Consiliului Raional în persoana dlui vicepreședinte Constantin Tanas, ARS Herța fiind reprezentată de către doamna Elena Ancuța, șefa Secției de arhitectură și urbanistică. 

Membrii comisiei au avut ocazia să ia cunoștință de situație, dar și de opiniile directorilor de școli, administratorilor și pedagogilor privind amenajarea sălilor de clasă, celor sportive, atelierelor, bibliotecilor, asigurarea cu mobilier etc. etc. În linii generale, după cum a afirmat în încheiere dl Octavian Magas, putem constata că instituțiile de învățământ sunt pregătite cu excepția celor care așteaptă ultimele finanțări pentru finisarea lucrărilor, precum și celor care necesită investiții capitale. 

Referitor la unele școli din cătune s-a pus accentul pe lipsa numărului minim necesar de copii, problemă ce poate duce la autolichidarea lor, cu toate că nimeni din șefi nu a lansat nici o decizie în acest sens. Dimpotrivă, dl Constantin Tanas a menționat că anume școlile mici necesită o atenție mai mare, deoarece se ciocnesc uneori cu probleme mari. 

Vasile BÂCU

În imagini: secvențe din cadrul inspectării instituțiilor de învățământ ale raionului

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s