PROFESOR ŞI DEPUTAT

Localitatea Horbova face parte din Comunitatea Teritorială Unită Ostriţa. În acest sat de pe malul bătrânului Prut se face cu adevărat cultură şi sport. Zeci de absolvenţi ai şcolii din localitate activează astăzi în domeniile culturii, agriculturii, învăţământului şi sportului. 

În rândurile de mai jos, propun cititorilor câteva crâmpeie din viaţa şi activitatea profesorului de educaţie fizică Ion ILIEŞ. 

Originar din comuna Horbova, aici a absolvit şcoala medie. În anul 1999 absolveşte cu succes Institutul naţional de educaţie fizică din Chişinău. Primul profesor de sport i-a fost Gheorghe Antoniuc. După absolvirea institutului a fost angajat profesor de educaţie fizică la ŞM Horbova.

 De mic copil a fost pasionat de atletica uşoară, care e  considerată pe drept regina sportului.

 În anul 2004 elevii dumnealui pentru prima dată au participat la Campionatul regiunii, ocupând locuri de frunte. 

Tot în anul 2004 elevii au participat şi la competiţiile regionale „Starturi vesele”, atletică uşoară şi cros, clasându-se pe primul loc.

 În anul 2006, la competiţiile de baschet feminin, ce s-au desfăşurat la Chiţmani, fetele s-au calificat pe locul doi în regiune.

 Anul curent elevii ŞM Horbova, în cadrul Comunităţii Teritoriale Unite Ostriţa, la competiţiile de atletică uşoară s-au clasat pe locul I; la fotbal – locul I; baschet – locul I. Cu părere de rău, la competiţiile regionale au obţinut locuri mai modeste. 

În prezent, la Horbova cu adevărat se face sport. După cum a menţionat domnul profesor, nu există nici un tânăr care nu visează să devină dezvoltat fizic, sănătos, ager. Pentru domnul Ilieş sportul a fost şi a rămas cel mai bun condrumeţ. Succesele nu vin de la sine, zi de zi se fac lecţii de specialitate, antrenamente.

Dumnealui mai are o vocaţie, o sarcină nobilă – e deputat din partea satului Horbova în CTU Ostriţa.

 A fi deputat nu e un lucru uşor, cum cred unii. Ai obligaţiuni în faţa alegătorilor. Participă  activ la toate sesiunile. Este conducătorul întrunirii metodice din cadrul Comunităţii Teritoriale Unite Ostriţa.

 În prezent echipele de volei (băieţi şi fete), conduse de dumnealui, se pregătesc intens pentru competiţiile din cadrul CTU Ostriţa. Îi dorim domnului profesor şi elevilor săi noi succese pe arenele sportive raionale şi regionale. 

Viorel GHIBA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s