TOAMNA SE NUMĂRĂ BOBOCII…

Sub acest  generic, pe data de 14 noiembrie, în incinta CIE Mamornița Vama, s-a desfășurat seminarul învățătorilor ciclului primar între școlile Comunității Ostrița. Am ajuns la o etapă de învățământ, când putem face un total la materialul studiat de elevi. Noua școală ucraineană a pus în fața învățătorilor noi cerințe de studii, de predare și cunoaștere a materiei studiate. 

Tema seminarului a fost „Folosirea metodelor noi, actualizarea lucrului elevilor la lecții cu metodele interactive pentru transformarea învățământului într-un element efectiv în viața elevului”. 

Seminarul a fost bogat în evenimente emoționale și educative. S-a desfășurat cercul de dimineață în clasa I, sub îndrumarea învățătoarei  Svetlana Olinic cu tema: „Animalele domestice”, unde elevii au dat dovadă de cunoștințe, deprinderi de lucru în grup.

 În clasa a II-a (învățătoare V. Olinic), elevii au dovedit prin experiențe necesitatea apei în viața omului. Pentru clasa a IIIa  matematica a fost obiect de bază, învățătoarea atrage o mare atenție ca noile cunoștințe teoretice să poată fi aplicate de copii în practica vieții. V. Ilcu  a demonstrat o lecție model la matematică. 

Pentru clasa a IV-a evenimentul s-a evidențiat printr-o lecție frumoasă de citire la limba ucraineană,  prezentată de  har nica învățătoare M. Ghe m bliuc, care a aplicat la lecție metode și procedee noi de studiere. Punctul culminant al seminarului a fost „Balul bobocilor” elevii din clasa I-au cântat, au recitat poezii, au dansat, ară tând deprinderi și priceperi, care le-au căpătat pe parcursul acestor luni de studii. 

Toți învățătorii școlii și cei de la filiala Țureni, și-au depus toată stăruința la pregatirea seminarului, ce a fost  înalt apreciat de metodistul claselor primare a CTU Ostrița, domnul F. Sârbu, de ceilalți învățători din școlile vecine. 

A fost plăcut să fim primii care am început această suită de întruniri în comuna noastră. Așteptăm toamna viitoare când din nou vine timpul să numărăm bobocii. Așteptăm noi realizări. 

C.  MARANDIUC, învățătoare la clasele primare, CIE Mamornița Vama

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s