SERGHII OSACIUK I-A CHEMAT PE REPREZENTANȚII TUTUROR CONFESIILOR SĂ SE UNEASCĂ ÎNTRU PROSPERAREA ȚINUTULUI

Avem marea fericire de a trăi în Bucovina – ținut, unde în decursul istoriei și-au găsit locul lor diferiți oameni, comunități, confesiuni, biserici, religii. În toate timpurile bucovinenii au mers să se roage domnului la diferite biserici, ca apoi să lucreze împreună pentru prosperarea  acestui teritoriu, pentru securitatea și pacea lui. Și astăzi avem responsabilitatea comună ca o astfel de practică să nu rămână în trecut, ci să fie o perspectivă pentru ziua de mâine”, a declarat guvernatorul la ședința consiliului regional al bisericilor și organizațiilor religioase, care a avut loc la 5 decembrie. 

De asemenea, Serghii Osaciuk  a accentuat că „în prezent armonia între cuvânt și faptă este cea mai mare provocare”. Or, cuvintele pe care le rostim în rugăciunea din fața altarului, adresându-ne lui Dumnezeu, nu sunt numai atributele unei ceremonii, ci cuvintele sincere după care trebuie să trăim, ieșind din biserică. 

Drept răspuns arhiepiscopul de Cernăuți și Chițmani al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Onufrie, care a condus ședința, s-a adresat cu rugămintea către șeful ARS Cernăuți  să fie „arbitru pacificator” în soluționarea conflictelor interconfesionale în Bucovina.

  „Sper foarte mult  că dialogul nostru comun va fi de folos și va facilita formarea unei idei de consolidare și bunăvoință, vom putea asigura pacea, concordia, bunăstarea și credința oamenilor, iar toate neînțelegerile vor fi depășite”, a concluzionat guvernatorul.

 În rezultatul ședinței Consiliul regional al bisericilor și organizațiilor religioase a susținut adresarea Consiliului panucrainean către Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, privind necesitatea reexaminării proiectului de lege nr. 0931 cu scopul evitarea reprimării drepturilor constituționale ale cetățenilor. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s