Ion CIBOTARU, la sfârșit de iarnă jubiliară

E iarnă, luna februarie, lună fără zăpadă, mai mult asemănătoare cu anotimpul primăverii. E luna prosperităţii naturii, inspiraţiei intelectuale şi armoniei.

Dar acest anotimp este deosebit de important pentru domnul Ion Cibotaru, directorul Şcolii medii de bază Târnauca, care la 21 februarie îşi sărbătoreşte  jubileul de aur – 50 de trandafiri adunaţi la buchetul vieţii.

S-a născut la Târnauca. După absolvirea şcolii medii din localitate, susţine cu succes examenele de admitere la Institutul de Arte din Chişinău (Republica Moldova), specialitatea – profesor de muzică.

După absolvirea institutului, în anul 1993, lucrează o perioadă de timp profesor  la o şcoală de muzică din Chişinău.

În anul 1993 e angajat la Şcoala de muzică Herţa (clasa acordeon).

În anul 2000 a fost numit director al acestei instituţii, unde a activat  doi ani.

În anul 2005 devine şeful Secţiei raionale de cultură, naţionalităţi şi religii.

În anul 2014 e angajat la Consiliul Raional în calitate de șef al aparatului administrativ. La sfârşitul anului 2019 e numit director al Şcolii medii de bază Târnauca, unde activează până în prezent.

Având un stil organizatoric deosebit, pe parcursul anilor de activitate a dat dovadă de o înaltă disciplină, cerinţe mari de la colegi şi de la el personal.

A participat şi participă activ la viaţa culturală a raionului. În sfera învăţământului are multe planuri de realizat. Să-l ajute Dumnezeu să le realizeze pe toate.

E o persoană respectată în sat şi raion, e stimat de colegi şi prieteni. Împreună cu soţia, învăţătoare la clasele primare şi metodistă la ciclul primar din cadrul Secţiei raionale de învăţământ, tineret şi sport, au educat două fiice: Corina, studentă în anul şapte (îşi face internatura) şi Cristina, studentă în anul doi la Universitatea de Medicină din Cernăuţi.

Şi astăzi, când cea de-a 50-a iarnă îi încununează destinul, în numele tuturor colegilor, prietenilor, familiei îi zicem cu toţii:

– La mulţi ani, domnule director!

Viorel GHIBA    

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s