„Doina primăverii” a răsunat cu brio la Horbova

Vinerea trecută, sala spațioasă a Casei de Cultură și Agrement Horbova a fost din nou arhiplină. Spectatorii locali, oaspeți din satele învecinate s-au adunat pentru a fi părtași la spectacolul de gală consacrat Mărțișorului, unit sub genericul „Doina primăverii”. Alături de conducerea CTU Ostrița în persoana dlui primar Vasile Țurcan, dlui vicepreședinte Dan Crâșmaru, artiștii au fost aplaudați și de doamna Irina-Loredana Stănculescu, Consul General al României la Cernăuți.  

Artiștii horboveni, întruniți în câteva colective cunoscute („Alunelul”, „Ghiocelul”, „Speranța”, „Mugurelul”, „Opincuța” – toate îndrumate de Maria Buzduga, Iuliana Ciobanu și Iulian Buzduga, Orchestra „Valea Prutului”, dirijată de Vadim Buțura), au reușit să cucerească publicul prin originalitate și măiestrie scenică, prezentând un repertoriu cunoscut și îndrăgit de public, împrospătat în primul rând prin noi elemente și interpretări.

Oaspeți ai serii au fost și dansatorii Ansamblului „Co­lorit” din Roșa cernăuțeană, conduși de V. Dovhii, fiind și ei aplaudați cu generozitate de publicul ospitalier. A fost o sărbătoare cu adevărat splendidă ce va rămâne atât în amintirile spectatorilor prezenți, cât și a artiștilor talentați de pe valea Prutului.

Vasile BÂCU

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s