Lucrări în toi la Mahala. Se construieşte un nou centru cultural

Chiar dacă bugetele locale sunt strâmtorate, Primăria comunei Mahala reuşeşte să facă faţă cheltuielilor, dar şi să deruleze mai multe proiecte pentru comunitatea locală, inclusiv proiecte destinate copiilor și tinerilor.

Cel mai recent dintre proiectele implementate de Primăria condusă de Elena Nandriș este cel referitor la construcția Grădiniței „Universul Prichindeilor”, a cărei inaugurare a avut loc în luna noiembrie 2019. Acest proiect a fost sprijinit de Primăria Sectorului 4 din București în cadrul unui acord de colaborare. La deschiderea solemnă a acestei grădinițe au participat o mulțime de oaspeți, printre care primari ai unor localități din România și Republica Moldova, înfrățite cu această comună de pe Valea Prutului.

Un alt proiect important pentru comunitatea locală este Centrul de cultură și artă din satul Ostrița. Lucrările de construire a acestui obiect, demarate vara trecută, sunt în toi şi, potrivit celor spuse de edilul din localitate, în toamna viitoare s-ar putea da în folosinţă. Primăria depune toate eforturile pentru finalizarea cu succes a proiectului.

„Edificarea acestui centru va avea un impact pozitiv asupra generației tinere. Dezvoltarea și promovarea culturii tradiționale este calea spre nemurire a poporului nostru. Păstrăm ce ne este dat de la Dumnezeu și încercăm să transmitem valorile strămoșești urmașilor noștri. Prin tradiţie, cultură şi limbă vom dăinui ca popor”, spune doamna Elena Nandriș.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s