Pericol pentru Spitalul din Mogoșești?!

Bună ziua, stimată redacţie a „Gazetei de Herţa”. Noi, consătenii satului Mogoşeşti, ne adresăm către dumneavoastră cu ceea ce ne îngrijorează în legătură cu închiderea spitalului. Suntem şase sate: Mogoşeşti, Mihoreni, Buda Mare, Pasat, Beceşti, Fundoaia, unde suntem atâtea persoane care avem nevoie de ajutor medical – 24 de ore din 24, dar acum ceea ce au făcut consătenii noştri pentru noi: au muncit cum au putut să facă spital, să avem şi noi unde ne lecui, se distruge totul. A fost construit spitalul nostru în anul 1993 pe banii adunați de la oameni, de prin sate, din clădirea şcolii vechi, au muncit ca să aibă unde se adresa şi în miezul nopţii, dar acum avem numai doctor de familie, dar dacă te îmbolnăveşti după ora 17.00 sau în zi liberă, poţi să mori că nu mai ai la cine te adresa. Noi rugăm ca dumneavoastră să aduceţi rugămintea noastră la administraţie şi la spitalul raional.  Din 25 de paturi au rămas 9, din 9 au rămas 7, iar pe data de 25 martie surorile medicale au fost trimise în carantină până pe 12 mai, fără salarii.  Iar astăzi, 12 mai, suntem chemate la Herţa, la conducerea spitalului, să ne dea documentele şi să închidă spitalul cu totul.

Noi ştim că reformele le face Preşedintele ţării, dar la noi le întăresc şi le fac conducătorii locali.

Noi vă rugăm să publicaţi această scrisoare şi dacă nu vor fi luate măsuri, noi plecăm la protest mai departe, dar dacă trebuie ajungem şi la Preşedintele ţării.

Din partea consătenilor:

E. BÂNDIU, D. AIRINI, I. LUCHIAN, M. CREȚU, G. CAZACU, M. GROSU, E. COBELEA, M. ȘODRÂNGĂ, G. PETROVICI, D. PAVEL

P.S. Am avut fericita ocazie să particip, cu aproape 27 de ani în urmă, la deschiderea Spitalului din Mogoșești. Era o zi cu soare, lumină, dar și mai multă bucurie, atât în ochii șefilor raionali și regionali care au reușit să realizeze un asemenea proiect în condițiile de atunci, dar și a oamenilor simpli care scăpau de umblatul pe drumuri pentru elementarele necesități medicale. Și dacă cineva mi-ar fi spus atunci că vor trece anii și conducătorii raionului nostru vor face tot posibilul că să închidă această instituție, îl declaram pe loc anormal. Spun sincer, nici acum nu cred. Probabil, e vorba de vreo problemă temporară, ori o lipsă de informare.  De aceea, mă adresez oficial către toți acei de care depinde soluționarea acestei chestiuni: conducerea raionului și a sferei medicale, primăria locală: dați-ne o explicație referitor la problema abordată de locuitorii satului. Suntem gata să reflectăm toate punctele de vedere. Pentru ca răspunsurile să fie publicate în numărul următor, rugăm să fie transmise la redacție până miercuri, 20 mai a. c. (Vasile BÂCU)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s