Moment jubiliar la Târnauca

Un destin de-o vârstă cu istoria…

Recent, în viața doamnei Emilia HUȚANU din Târnauca a avut loc un moment deosebit. Dumneaei și-a sărbătorit jubileul de 100 ani – o biografie ce se raportează la o lungă perioadă de istorie a ținutului natal.

S-a născut în îndepărtatul an 1920, într-o familie cu zece copii. În memorie i s-au întipărit toate evenimentele istorice din secolul trecut: năvala sovietică, războiul, foametea, represiunile staliniste, colectivizarea ce a „preluat-o” pe întreaga perioadă a activității de muncă. Soarta a lovit-o nemilos de câteva ori, luându-i soțul și unicul fiu. S-a regăsit sufletește în nepoțică, căreia îi oferă toate comorile inimii ei de mamă și bunicuță.

În pofida situației epidemice, doamna Emilia a fost felicitată de multe persoane. Au vizitat-o la domiciliu și reprezentanții autorităților locale: Ion Pantea, primarul comunei Târnauca, Lilia Olaru, șefa Administrației Raionale de Stat, Victor Ciuclea, președintele Consiliului Raional Herța (în imagine), care i-au oferit doamnei Emilia Huțanu diplome și flori, cu cele mai sincere urări de sănătate, mulți ani, pace și bucurie alături de cei dragi.

Vera ȚÂRDEA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s