Cuvinte jignitoare în adresa unui etnic român la Vama din Cernăuți

O știre neplăcută a apărut în rețelele de socializare și mas-media, în special la postul de televiziune TVA. Dl Gheorghe Cic, locțiitor al șefului vămii „Vadul-Siret”, a declarat că șeful dumnealui l-a insultat în public la locul de muncă, afectându-i demnitatea națională de român. Cazul a devenit public în câteva ore, nimerind în atenția unui grup de activiști, reprezentanți ai diferitor naționalități, care s-au prezentat la sediul Vămii din Cernăuți pentru a cere explicațiile de rigoare. Nu le-au primit, însă au avut ocazia să-și exprime indignarea în fața camerelor de luat vederi.

Ba, dimpotrivă, în loc să-și ceară scuzele de rigoare, demnitarul cu pricina a plecat în concediu medical. Dl Gh. Cic a promis că se va adresa în instanță pentru a-și apăra cinstea și demnitatea de etnic român, care locuiește într-o țară civilizată și democrată.

Situația mi se pare destul de îngrijorătoare, deoarece nu e vorba de cuvinte aruncate din întâmplare în cadrul unei întâlniri private. Cazul a avut loc într-o instituție de stat și cuvintele jignitoare au fost rostite în public de un funcționar important în adresa altui funcționar de etnie română.

Vasile BÂCU

P.S. Dacă doriți să priviți reportajul în întregime, puteți accesa trimiterile de mai jos:

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s