Se duc anii câte unul…

(Constantin PALADEAN  la 70 de ani)

S-a născut în comuna Ostriţa la 3 iunie 1950. În familie a fost unicul fiu. Absolveşte şcoala de opt ani din sat, apoi cea medie din Horbova. Împreună cu alţi tineri se înscrie la Şcoala tehnico-profesională nr.1 din Cernăuţi. Însuşeşte la perfecţie specialitatea de strungar, deoarece încă de pe băncile şcolii era pasionat de tehnică. La Cernăuţi a învățat împreună cu mulţi băieţi din raionul Herţa, a fost într-o grupă cu Nicolae Peligaci din Herţa, cu care a avut norocul să-şi facă serviciul militar în termen în Districtul militar din Moscova. După expirarea termenului serviciului militar, se angajează în calitate de strungar în gospodăria agricolă din Ostriţa.

Satul pe atunci avea nevoie de specialişti calificaţi. Ceva mai târziu îşi face studiile la Tehnicumul agricol din Hotin.

 A lucrat în Gospodăria agricolă din Ostriţa în calitate de strungar, șef de echipă, şef al parcului de automobile, ajutor de director, administrator,  a fost chiar şi puţin timp primar. În anul 2001 s-a pensionat, pe motive de sănătate. Împreună cu soţia Valentina au crescut şi educat trei copii, aflați acum peste hotare. În casa soţilor Constantin şi Valentina deseori e sărbătoare.

Anii se duc unul câte unul, iar sentimentele celor două suflete atât de apropiate au rămas puternice ca şi în tinereţe.

Casa domnului Paladean la 3 iunie va fi cu oaspeţi. Rude, prieteni şi, desigur, vor veni sincere felicitări din îndepărtata Irlandă,  de la copii şi nepoţi.

Pe parcursul anilor dumnealui cântă în corul bisericesc din sat, lucrează pe lângă casă şi cu mare drag îşi aduce aminte de colegii de şcoală, de lucru, de viaţa de cândva şi acum.

Deci, să-i dorim sănătate, bunăstare în familie și toate gândurile pline de rod.

Viorel GHIBA

P.S. Sincere felicitări îi transmit dlui Ștefan soţia Valentina, fiicele Domnica şi Elena, nepotul Ilie din Irlanda, fiul Vasile, ginerele, cumnaţii şi cumnatele, nepoţii şi rudele apropiate și, nu în ultimul rând, „Gazeta de Herța”, deoarece îl cunoaștem ca cititor fidel. La mulţi ani şi numai bine!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s