S-a stins din viață pictorul Ion Sfeclă

Primăria și  întreaga comunitate  din   Boian, reg. Cernăuți,

își exprimă profundul regret în legătură cu trecerea în eternitate a cetățeanului  de   onoare  al  acestei comune,  artistului plastic, membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, Ion SFECLĂ, care s-a stins din viață la 27 mai 2020.

Pe parcursul vieţii artistul plastic Ion Sfeclă a realizat mai multe opere de artă de o înaltă ţinută artistică în diverse tehnici ale artei grafice, cât şi în pictura de şevalet. În paralel cu munca de creaţie a activat şi în calitate de profesor la Colegiul de Arte Plastice Alexandru Plămădeală din Chişinău. Mulţi dintre foştii săi elevi au devenit artişti plastici consacraţi în diferite domenii ale artelor vizuale.

A organizat mai multe expoziţii personale şi a participat la numeroase expoziții colective de artă,  atât acasă, cât și peste hotare. S-a învrednicit de mai multe premii la concursuri naţionale şi internaţionale.

Ion Sfeclă s-a născut la 19 noiembrie 1941,  în satul Boian, raionul Noua Suliţă, regiunea Cernăuţi. Mai  târziu devine  cetățean  de   onoare al  acestei  comune.

A absolvit secţia Grafică a Colegiului Republican de Arte Plastice Alexandru Plămădeală, Chişinău, iar în 1968 – secţia Pictură. În anul 1973 a absolvit Academia Naţională de Arte Plastice T. Zalcaln, Riga, Letonia.

În 1978 devine membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, iar în 2000 – membru al AIAP UNESCO. 

Funeraliile au loc astăzi, 29 mai 2020, la Cimitirul Sf. Lazăr,  or. Chişinău, str. Doina, ora 15.00.

Condoleanţe familiei, rudelor, colegilor şi tuturor celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s