Șeful unei întreprinderi comunale din raionul Noua Suliță este cercetat pentru delapidare. A însușit ilegal 300 mii grivne

Șeful unei întreprinderi comunale din raionul Noua Suliță riscă închisoare de la 5 până la 8 ani pentru delapidare de fonduri. Serviciul de presă al Procuraturii regiunii Cernăuţi informează că inculpatul, activând în funcţie de director interimar al unei întreprinderi comunale și folosindu-se de funcţia deţinută, a însuşit în mod ilegal 300 mii grivne.

În luna octombrie 2019 acesta a încheiat un contract cu o primărie din raion pentru reparaţia capitală a unei străzi. Evitând să efectueze vreo lucrare de reabilitare din cele stipulate în contract, bărbatul a înscris în documentele oficiale informații false despre „activitatea” efectuată. În noiembrie 2019, infractorul a delapidat 300 mii grivne din Bugetul de stat.

Pentru săvârșirea acestei infracțiuni suspectul riscă pedeapsă cu închisoare până la 8 ani, cu confiscarea averii și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a se angaja în anumite activități pentru un termen de până la trei ani.

                                                    Redactorul rubricii: Sergiu BARBUȚA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s